Vi på rollspel.se spelar för tillfället “Flykten från Paradiset”, en kampanj till det svenska rollspelet Mutant: Genlab Alfa, där vi klär i oss rollerna som frihetstörstande, muterade djur. Dessa genetiska experiment kan gå på bakbenen, har framtassar som kan gripa och använda verktyg  och de behärskar dessutom ett talspråk och abstrakt tänkande.

“Du är ett djur, och du lever i ett paradis. Ditt hem är en vidsträckt dal, omgiven av berg så höga att topparna täcks av snö året om. I dalen finns vilda hedar, frodiga skogar fulla av villebråd och iskalla bäckar där fiskarna leker. Och du är aldrig ensam – din klan är aldrig långt borta. Den är din trygghet, ditt hem.

Men paradiset är ett fängelse. Höga stängsel som surrar av dödlig energi blockerar alla vägar ut. Alla försök att riva stängslen eller klättra över dem straffas hårt av Betraktarna. Era fångvaktare. Ni har aldrig mött dem, aldrig sett dem. Bara hört deras metalliska röster, sett era klanfränder dödas av deras svävande mardrömsmaskiner. Utsatts för deras groteska experiment.

Trots att ni aldrig smakat frihetens sötma brinner drömmen om att ströva fritt som en eld inom er. Ni är inte skapade för att leva så här. Ni vet det. Ni känner det, med varenda fiber i era kroppar. En dag ska ni bli fria.”

Introduktionstext från Mutant : Genlab Alfa

Arvid spelar hunden Apollo 13, en något neurotisk jägare med kontrollbehov.
Rickard spelar Aas 52, den bitska, ilskna, stirriga krigar-järven med revolutionära tendenser.
Christian spelar Nåjden Sputnik 13, som i raka motsatsen till Aas 52 är lugn, metodisk men aningen vidskeplig. Vad har den här räven egentligen i pipan?
Slutligen kommer vi till Chase 42, en bitter gammal brunbjörn som vill fly från… tja, det mesta!
Karl är kampanjens spelledare.

Om du är intresserad av att veta mer om Mutant kan du besöka Fria Ligan.
Klicka här för mer information om Mutant, och dess tidigare utgåvor.